Foto’s

Toertocht 2023

Hallo bromgenoten!

Het heeft een weekje geduurd, maar daar zijn ze dan, de foto’s van de 34 ste Jaarrit  van de Puch Tomos Club Tegelen!!!

Als ik alle rijders en riders mag geloven, was het weer een geslaagde rit. We starten de dag zoals gebruikelijk met koffie en vlaai bij Jeu terwijl de een na de ander binnen komt en dit jaar is er wel wat spectaculairs te zien. Voor het eerst rijdt Wim Kurvers met ons mee op zijn gloednieuwe, zelf gereviseerde Tomos VS 50 in militaire uitvoering. Een waar juweeltje! Helemaal compleet met tassen, drinkfles camouflagehelm en een militair bakkie met daarop een één meter lange antenne in exact de juiste kleur militairgroen.

Ook een oud gediende, die we lange tijd niet meer in ons midden hadden, verschijnt ter plekke met een kroonjuweel. Luc van Dijck voert een metallic roze Testi ten tonele met zweefzadel en dubbele knalpijp. Een super elegante Italiaan uit beginjaren ‘60 en ja Luc, op deze tank hoort een pin-up sticker!!! Theo Lecluse komt op zijn beurt met zijn buikschuiver: een Puch Skyhawk uit 1969 ( volgens kenteken ) Ook deze brommer vertoont weliswaar iets dieper gekleurde, maar toch roze onderdelen……..De mooie Skytrack van Nelly Verhaegh staat helaas met motorschade op stal, maar ze heeft een schitterend lichtgroene Piaggio van iemand geleend en kan dus toch met ons mee.

Om kwart voor 12 vertrekken we met 12 brommers . Van Tegelen naar Venlo en Velden. Onze eerste stop is het Bauerncafé Jacobs, net over de Duitse grens. Lekkere cappuccino en een overheerlijk ( en groot ) stuk taart met veel slagroom! Van daar binnendoor naar Arcen. Helaas, hier begint de ellende. Theo’s brommer slaat af. Pech, pech pech! Alhoewel we louter specialisten in de groep hebben, kan het euvel maar tijdelijk worden verholpen en staan we nog 2 keer stil. Bij het veerpont Arcen – Broekhuizen geeft Theo het op en keert te voet huiswaarts. Van Broekhuizen rijden we langs de Maas naar Blitterswijck waar in de schaduw een tafel voor ons is gereserveerd bij Café de Zwart. We zijn daar altijd van harte welkom voor de lunch. Terwijl we lekker zitten te eten, zie daar, komt Theo aanrijden. Hij heeft het euvel aan zijn brommer kunnen verhelpen. Het blijkt een sluiting in het elektrisch circuit te zijn geweest. Nadat we lekker hebben gegeten en gedronken en Thur nog even is gaan tanken in Wanssum, zijn we door de contreien terug gereden richting Grubbenvorst. Plotseling komt Thur met het bericht dat we Luc kwijt zijn. En zie, ook Luc staat stil met een vette bougie. maar die reparatie is voor hem slechts een “ fluiteke van unne frang”.

Hans, die onze achterrijder is en een gekleurd hesje draagt, is gedurende de rit absoluut niet zichtbaar omdat Luc’s brommer, de op één na laatste, een enorm rookgordijn over de straat legt. Och, dat heb je zo met nieuwe brommers, die moeten eerst ingereden worden hè! Het lijkt wel een James Bond rit: de één rijdt in camouflagekleuren met camouflagenethelm en de ander legt rookgordijnen. Spannend!,! Van Grubbenvorst uit door naar de brug van Blerick en naar ons honk bij Jeu in Tegelen. Na 76,74 km. zijn we om kwart over 5 weer “ thuis”. Voordat we uit mekaar gaan, drinken we samen nog een glaasje en praten we nog heel even na. Gezellig!

Dank aan al onze rijders: Franc, Frans, Hans, Johan, Luc, Nelly, Roland, Theo, Thur, Wim en Wim. Jullie hebben er samen weer een leuke en mooie Puchdag van gemaakt. Een dag met een gouden randje !

Snertrit 2023 in Sweikhuizen

Een huzarenklus door ons nieuwe lid Wim Kurvers.

Toertocht 11-09-2022

Voorjaarsrit 2022

Voorjaarsrit zaterdag 14 mei 2022, PTCT Bromgenoten het was weer een feestje.! Met zijn negenen de paden op, de lanen in! Om enigszins goed weer te hebben, hadden we onze voorjaarsrit al van april naar mei verschoven en zie, we hebben ‘m op zaterdag gereden, maar het was een ware zondag! 26 Graden Celsius!!!Maar eerst even lekker met zijn allen aan de koffie met vlaai in ons clublokaal in Tegelen. Jack had voor ons het buitenterras geopend en we hebben eerst gezellig bij gekletst. Luc, Nelly en Wim kwamen er ook even bij zitten, alhoewel ze niet mee konden rijden. Hans had weer een prachtige tocht voor ons in gedachten en om een uur of kwart voor 12 zijn we vertrokken. Hans, Theo, Geert, Franc, Victor, Els, John, Truus en ik. Baarlo, Blerick, Grubbenvorst, Melderslo, Horst. Hier hebben we een stop gemaakt en geluncht in het Boscafé. Vervolgens naar Tienray, Swolgen, Broekhuizenvorst, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst en via Blerick terug naar Tegelen. 64 kilometer. Precies genoeg!!Wat is ons Limburgse land toch mooi!!!!!! Bij Jeu en Jack op het terras nog even onderuit gezakt en na zitten kletsen tot een uur of 5. Heren, dames, bedankt voor jullie bijdrage aan deze oergezellige dag. Jeu en Jack, bedankt dat jullie ons weer zo royaal hebben ontvangen. Volgende maand weer een ritje? Wat ons betreft wel! Hartelijke groet van jullie Puchvriendin Elise

Foto-pagina

Door een storing op de website waren we meer dan week niet in staat deze bij te werken en voor we weer in staat waren de pagina te bewerken bleek deze bij de herstelwerkzaamheden verloren geraakt te zijn. Vandaar dat we met een schone lei moeten beginnen.

Op 5 september jl. was de 32ste Puch en Tomos Club Tegelen toertocht. Onder stralende zonneschijn verschenen maar liefst 22 deelnemers waarvan er diverse helemaal met de brommer uit het diepe zuiden gekomen waren. Chapeau!

De 70km toertocht voerde hen vanuit Tegelen langs de boorden van de Maas via Grubbenvorst, Melderslo en Tienray naar Blitterswijck waar de eerste stop plaatsvond.

De deelnemers konden genieten van een heerlijke maaltijd en een koele dronk waarna de rit werd hervat door het nieuwe natuurgebied Ooijen- Wanssum richting de 2de stop In de Witte Dame in Grubbenvorst. De tropische temperaturen leenden zich uitstekend voor het nuttigen van een koud drankje en hiervan werd dan ook dankbaar gebruik gemaakt. Het eindtraject ging wederom langs de Maasterrassen naar het eindpunt in Tegelen. Hier konden de deelnemers nog even op het terras bij Jeu napraten over deze rit die bij iedereen in de smaak was gevallen. Voor de helden die toen nog op de Puch of Tomos naar Zuid Limburg moesten neem ik mijn helm af. Echte die hards.

Een extra woord van dank aan Thijs Verhaegh die de servicewagen beschikbaar stelde en aan de bemanning Wim en Nelly Verhaegh. Iedereen hartelijk dank!

Enkele nagekomen foto’s”: