Foto’s

Hemelrit 2024

Enige leden van onze club reden mee in de jaarlijkse Hemelrit in de Kronenberg. Het was een fraaie rit door het Limburgse en Brabantse land die traditie getrouw keurig georganiseerd was. Met dank aan Wim Verhaegh voor het maken van de video.

ALV – Feestavond 6 april 2024

6 april 2024

De warmste 6 april ooit!!! En dat was de dag van onze 35ste ALV/feestavond!!! Om kwart over 8 heeft de voorzitter alle aanwezigen tot orde  geroepen met de toeter op zijn Puch stuur. De vergadering werd geopend. Na het welkomstwoord en de begroeting van onze gasten keken we eerst even terug op hetgeen we vorig jaar hadden besproken, waarna wat nieuwe onderwerpen ter tafel kwamen. Uiteraard is er ook decharge verleend aan de penningmeester die deze keer heel wat te cijferen heeft gehad. Ondertussen serveerde Nelly haar zelfgebakken en goed gevulde cake rol met slagroom en fruit. Mmmmmm….lekker! Op de tafels stonden ook weer haar piepkleine bloemarrangementjes en de schaaltjes waren weer goed gevuld met zoete en zoute lekkertjes. Aangezien het de laatste keer was dat we in Café Schillings onze clubavond konden houden, wilden we toch even onze gastheer Jeu en gastvrouw Jac heel hartelijk bedanken voor zo vele jaren gastvrijheid. Nelly en Wim hadden een erg mooie kaasplank verzorgd. Hierin stond het logo van de PTCT gebrand en er was ook een royale vulling. Uiteraard hebben we Nelly ook bedankt voor alle moeite die ze weer voor haar club en voor deze avond heeft gedaan. Haar cadeautje was een echte Puch sjaal.

Hierna hadden we nog 5 jubilarissen die een speldje kregen. Als eerste Geert Huijs. Hij is al 29 jaar lid en de denktank van de club. Peter Joosten is al 15 jaar lid en Victor van Gansewinkel  16 jaar. Els Kelderman en Elise Lecluse sloten af met slechts 10 jaar. Elk van hen kreeg er ook een goede fles Prosecco bij aangeboden. Hiermee eindigde het officiële gedeelte van de avond en gaven we het woord aan twee gastsprekers: Rinaldo en Charly. Het was een zeer interessante lezing. We weten nu van Charly dat hij niet de Amsterdamse tulpen maar de Amsterdamse rozen aan ons wilde schenken als het lente wordt. Nadat Charly was vertrokken nam Rinaldo ons nog mee naar het land van de zinsbegoochelingen. Een echt duifje dat uit een voilen sjaaltje fladderde, touwen met en zonder knopen, speelkaarten met ruiten die er wel en ook weer niet waren, bierflesjes die van plaats wisselden, balletje, balletje en een heus konijn dat uit een duivenkooitje kwam. Het leuke was, dat hij ons precies had uitgelegd hoe de vork in de steel zat en we dachten het ook allemaal te snappen, maar dan…..opeens……… was toch alles anders.

Na nog even gezellig te hebben gekletst, werd het tijd voor de tombola. We hebben veel lotjes verkocht gelukkig en hadden ook ,al zeg ik het zelf, leuke prijzen! Tijdens de trekking werden er ook nog hartige snacks geserveerd. Zo’n bitterballetje smaakt wel op dit moment van de avond. Ter afsluiting kreeg iedereen nog een lekker flesje Puch bier: een tripple, gebrouwen door ons lid Theodoorke.

Iedereen die op deze gezellige bijeenkomst aanwezig was, dank ik van harte voor zijn/haar komst. Het is het begin van ons 35ste clubjaar!

Snertrit 2-3-2024  “de Bekkerie” Boekend

Geert en Roland stonden om 11 uur al op het terras van “ de Bekkerie “ in het zonnetje om ons te verwelkomen. Geert en Luc, de èchte “ die hards” waren zelfs op de brommer gekomen! Eigenlijk hadden we ook best een ritje kunnen maken, zo lekker was het weer.

Binnen stonden de tafels voor ons gereserveerd en gingen we aan de koffie. Helaas bleven er 2 stoelen onbezet: die van Wim en Ria Kurvers. Wim heeft door ziekte af moeten zeggen en die 2 lege plaatsen sloegen een gat in onze gezellige kring. De snert was lekker, dat wel en er zijn nieuwe plannen gesmeed. Ja, het was een zeer positieve bijeenkomst! Fijn, want dat houdt de club jong!

Volgende maand 6 april is onze ALV. Hopelijk zien we dan weer even iedereen!

Toertocht 2023

Hallo bromgenoten!

Het heeft een weekje geduurd, maar daar zijn ze dan, de foto’s van de 34 ste Jaarrit  van de Puch Tomos Club Tegelen!!!

Als ik alle rijders en riders mag geloven, was het weer een geslaagde rit. We starten de dag zoals gebruikelijk met koffie en vlaai bij Jeu terwijl de een na de ander binnen komt en dit jaar is er wel wat spectaculairs te zien. Voor het eerst rijdt Wim Kurvers met ons mee op zijn gloednieuwe, zelf gereviseerde Tomos VS 50 in militaire uitvoering. Een waar juweeltje! Helemaal compleet met tassen, drinkfles camouflagehelm en een militair bakkie met daarop een één meter lange antenne in exact de juiste kleur militairgroen.

Ook een oud gediende, die we lange tijd niet meer in ons midden hadden, verschijnt ter plekke met een kroonjuweel. Luc van Dijck voert een metallic roze Testi ten tonele met zweefzadel en dubbele knalpijp. Een super elegante Italiaan uit beginjaren ‘60 en ja Luc, op deze tank hoort een pin-up sticker!!! Theo Lecluse komt op zijn beurt met zijn buikschuiver: een Puch Skyhawk uit 1969 ( volgens kenteken ) Ook deze brommer vertoont weliswaar iets dieper gekleurde, maar toch roze onderdelen……..De mooie Skytrack van Nelly Verhaegh staat helaas met motorschade op stal, maar ze heeft een schitterend lichtgroene Piaggio van iemand geleend en kan dus toch met ons mee.

Om kwart voor 12 vertrekken we met 12 brommers . Van Tegelen naar Venlo en Velden. Onze eerste stop is het Bauerncafé Jacobs, net over de Duitse grens. Lekkere cappuccino en een overheerlijk ( en groot ) stuk taart met veel slagroom! Van daar binnendoor naar Arcen. Helaas, hier begint de ellende. Theo’s brommer slaat af. Pech, pech pech! Alhoewel we louter specialisten in de groep hebben, kan het euvel maar tijdelijk worden verholpen en staan we nog 2 keer stil. Bij het veerpont Arcen – Broekhuizen geeft Theo het op en keert te voet huiswaarts. Van Broekhuizen rijden we langs de Maas naar Blitterswijck waar in de schaduw een tafel voor ons is gereserveerd bij Café de Zwart. We zijn daar altijd van harte welkom voor de lunch. Terwijl we lekker zitten te eten, zie daar, komt Theo aanrijden. Hij heeft het euvel aan zijn brommer kunnen verhelpen. Het blijkt een sluiting in het elektrisch circuit te zijn geweest. Nadat we lekker hebben gegeten en gedronken en Thur nog even is gaan tanken in Wanssum, zijn we door de contreien terug gereden richting Grubbenvorst. Plotseling komt Thur met het bericht dat we Luc kwijt zijn. En zie, ook Luc staat stil met een vette bougie. maar die reparatie is voor hem slechts een “ fluiteke van unne frang”.

Hans, die onze achterrijder is en een gekleurd hesje draagt, is gedurende de rit absoluut niet zichtbaar omdat Luc’s brommer, de op één na laatste, een enorm rookgordijn over de straat legt. Och, dat heb je zo met nieuwe brommers, die moeten eerst ingereden worden hè! Het lijkt wel een James Bond rit: de één rijdt in camouflagekleuren met camouflagenethelm en de ander legt rookgordijnen. Spannend!,! Van Grubbenvorst uit door naar de brug van Blerick en naar ons honk bij Jeu in Tegelen. Na 76,74 km. zijn we om kwart over 5 weer “ thuis”. Voordat we uit mekaar gaan, drinken we samen nog een glaasje en praten we nog heel even na. Gezellig!

Dank aan al onze rijders: Franc, Frans, Hans, Johan, Luc, Nelly, Roland, Theo, Thur, Wim en Wim. Jullie hebben er samen weer een leuke en mooie Puchdag van gemaakt. Een dag met een gouden randje !

Snertrit 2023 in Sweikhuizen

Een huzarenklus door ons nieuwe lid Wim Kurvers.

Toertocht 11-09-2022

Voorjaarsrit 2022

Voorjaarsrit zaterdag 14 mei 2022, PTCT Bromgenoten het was weer een feestje.! Met zijn negenen de paden op, de lanen in! Om enigszins goed weer te hebben, hadden we onze voorjaarsrit al van april naar mei verschoven en zie, we hebben ‘m op zaterdag gereden, maar het was een ware zondag! 26 Graden Celsius!!!Maar eerst even lekker met zijn allen aan de koffie met vlaai in ons clublokaal in Tegelen. Jack had voor ons het buitenterras geopend en we hebben eerst gezellig bij gekletst. Luc, Nelly en Wim kwamen er ook even bij zitten, alhoewel ze niet mee konden rijden. Hans had weer een prachtige tocht voor ons in gedachten en om een uur of kwart voor 12 zijn we vertrokken. Hans, Theo, Geert, Franc, Victor, Els, John, Truus en ik. Baarlo, Blerick, Grubbenvorst, Melderslo, Horst. Hier hebben we een stop gemaakt en geluncht in het Boscafé. Vervolgens naar Tienray, Swolgen, Broekhuizenvorst, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst en via Blerick terug naar Tegelen. 64 kilometer. Precies genoeg!!Wat is ons Limburgse land toch mooi!!!!!! Bij Jeu en Jack op het terras nog even onderuit gezakt en na zitten kletsen tot een uur of 5. Heren, dames, bedankt voor jullie bijdrage aan deze oergezellige dag. Jeu en Jack, bedankt dat jullie ons weer zo royaal hebben ontvangen. Volgende maand weer een ritje? Wat ons betreft wel! Hartelijke groet van jullie Puchvriendin Elise

Foto-pagina

Door een storing op de website waren we meer dan week niet in staat deze bij te werken en voor we weer in staat waren de pagina te bewerken bleek deze bij de herstelwerkzaamheden verloren geraakt te zijn. Vandaar dat we met een schone lei moeten beginnen.

Op 5 september jl. was de 32ste Puch en Tomos Club Tegelen toertocht. Onder stralende zonneschijn verschenen maar liefst 22 deelnemers waarvan er diverse helemaal met de brommer uit het diepe zuiden gekomen waren. Chapeau!

De 70km toertocht voerde hen vanuit Tegelen langs de boorden van de Maas via Grubbenvorst, Melderslo en Tienray naar Blitterswijck waar de eerste stop plaatsvond.

De deelnemers konden genieten van een heerlijke maaltijd en een koele dronk waarna de rit werd hervat door het nieuwe natuurgebied Ooijen- Wanssum richting de 2de stop In de Witte Dame in Grubbenvorst. De tropische temperaturen leenden zich uitstekend voor het nuttigen van een koud drankje en hiervan werd dan ook dankbaar gebruik gemaakt. Het eindtraject ging wederom langs de Maasterrassen naar het eindpunt in Tegelen. Hier konden de deelnemers nog even op het terras bij Jeu napraten over deze rit die bij iedereen in de smaak was gevallen. Voor de helden die toen nog op de Puch of Tomos naar Zuid Limburg moesten neem ik mijn helm af. Echte die hards.

Een extra woord van dank aan Thijs Verhaegh die de servicewagen beschikbaar stelde en aan de bemanning Wim en Nelly Verhaegh. Iedereen hartelijk dank!

Enkele nagekomen foto’s”: