Mededelingen

Even voorstellen, Giel Creuwels hobby bakker!

Vrijwel iedereen houd er wel een hobby op na. Sommige zelfs meer dan een zoals collega Giel Creuwels. Ofschoon hij toch een echte Puch liefhebber is houd hij er nog een tweede hobby op na wat hij minstens zo gepassioneerd doet als het koesteren van zijn Puch. Giel is namelijk een zeer gedreven hobby bakker, zoals hij het zelf noemt. Regelmatig zagen we op social media(lees Facebook) weer een nieuwe of een bestaande creatie voorbij komen. Maar Giel is hier hiermee gestopt, want het gevolg was, dat enkele vrienden, nadat ze de mededeling gezien hadden aan de deur stonden om te proeven. Maar eerlijkheidshalve was het dan wel zo dat zij omgekeerd, zo nu en dan ook met een stuk vlaai voor onze deur stonden, hetgeen het dan weer leuk maakt. Giel aan het woord: Ik maak ze met allerlei soorten fruit, vers fruit, of fruit uit blik of glas. Met deksel of met riempjes en in verschillende afmetingen. Begonnen ben ik met een vlaaivorm van 23 cm. Echter was deze meteen zo lekker dat deze vlaai s’avonds al helemaal op was. Daarom heb ik me een grotere van 28 cm gekocht, nu hadden we de dag erna s’morgens bij de koffie nog een stuk vlaai. Maar omdat ik er langer plezier van wilde hebben en ook iemand anders eens wilde laten proeven heb ik me een vlaaivorm gekocht van 30 cm. Tja en uiteindelijk bak ik nu meestal de vlaai in de grootste thans beschikbare vlaaivorm van 31 cm. De fruitvlaaien vind ik zelf en ook mijn partner alsmede de buren, allemaal even lekker. Maar bv. een vlaai van verse zelf geplukte pruimen is toch net weer iets lekkerder. En dan komt op de eerste plaats toch wel de rijstevlaai ! Deze hobby beoefen ik met plezier mede door het feit dat je na enkele uren bakken een lekkere vlaai op tafel kunt zetten. De laatste foto die erbij zit staat is een vlaai met ????, de foto is genomen 1 uur nadat hij klaar was. Dat is wat ik bedoel. Er staat geen foto bij met erop gespoten slagroom en dat komt mede doordat ikzelf het vet van de slagroom niet kan verdragen, vanwege spijsverteringsproblemen. Maar iemand die dat wel goed kan verdragen kan het er zelf natuurlijk uit een spuitbus of vers erbij doen. Mijn recepten, heb ik zelf van internet afgehaald en uit diverse bakboeken. Van elke schrijver het beste bij elkaar gedaan en zelf a.d.h.hiervan een eigen recept geschreven. Dat geldt met name ook voor het recept van een rijstevlaai die eigenlijk nog nooit mislukt is en als je het eenmaal kent heel makkelijk te bakken is. Een bijkomend voordeel is tevens het prijskaartje, hier bij de bakker betaal je ca. € 12,00 voor een “gewone” vlaai dus zonder slagroom. En wanneer ik zelf een vlaai bak kom ik wanneer ik gas en stroom mee moet tellen hooguit op een prijs van € 4,00. Maar ja dan tel ik geen arbeidsloon natuurlijk. Je zult begrijpen dat ik de recepten niet zomaar wil mee sturen, ze zijn niet geheim, maar toch wel enigszins privé, vind ik. Het bestuur heeft intussen een wedstrijd vlaaien raden uitgeschreven zodat iedereen zijn kennis van de Limburgse vlaai kan testen. Een leuk initiatief waar ik graag mijn medewerking aan verleend heb.

Bromfietsbeurs in Mierlo