Mededelingen

Motor/bromfietszegening

Op vrijdag 21 april a.s. is de jaarlijkse motor/bromfietszegening in Grubbenvorst. Aangezien het er altijd afschrikkelijk druk is, is het van belang tijdig aanwezig te zijn. De opening is om 10.00u en de mis begint om 12.00uur. Hierna volgt de zegening en is er voor de motoren een toertocht. Het adres is: Pastoor Vullinghsplein in Grubbenvorst. In het centrum van het dorp bij de bekende ijssalon.

Oldtimerfruhschoppen voor auto’s, motoren en bromfietsen

Zondag 21.april aanvang 10.00uur bij Emmaus, Naborchweg 1 te Swalmen

Bromfietsbeurs Budel-Hamont

De OLDTIMERBEURS te Hamont is sinds jaren de gezelligste beurs voor oude motoren, bromfietsen, scooters en onderdelen!
Open 09:30 tot 17:00 uur.
Gildeterrein Poelderstraat Budel

Hemelrit 2024

Op donderdag 9 mei. a.s. in de traditionele Hemelrit in de Kronenberg waar wij als club aan zullen deelnemen. Dit is een prachtige rit met veel deelnemers en wij hopen met veel leden hieraan te kunnen deelnemen. Aanmelden via Whatsapp of mail.

Algemene ledenvergadering 2024

De algemene ledenvergadering annex feestavond wordt dit jaar op 06 april a.s. om 20.00u voor de allerlaatste keer gehouden in onze clublokatie café Schillings, Koningstraat in Tegelen. De uitbaters hebben de leeftijd bereikt en houden het voor gezien en sluiten de deur. Ze hebben ons jarenlang welkom geheten en hun zaal kosteloos beschikbaar gesteld voor onze activiteiten waarvoor wij hen zeer dankbaar zijn. We zullen dus op zoek moeten naar een nieuwe locatie.

IN MEMORIAM

Beste Puchvrienden, 

Nadat wij op 8 augustus onze Puchvriend Tibe Buringa hebben verloren , is op 14 september onze Puchvriend Giel Creuwels overleden. Tibe, zowel als Giel waren zeker al 20 jaar lid van onze Puch Tomos Club Tegelen. Het doet vreselijk pijn om deze fantastische kameraden te moeten verliezen; beiden aan een ongeneeslijke ziekte. Giel zei het steeds: “ 8 keer door het oog van de naald gekropen, maar een 9e keer gaat dat niet meer lukken……….”. Hij heeft niets op zijn beloop gelaten, maar keihard geknokt.

Vandaag kwam het overlijdensbericht……..wéér een overlijdensbericht! Ja, we hebben even flink gejankt.

Tot ziens Giel!

Tot ziens Puchvriend! Om met jouw woorden te spreken: Adieu, tot strak ……es Godbleef”.

IN MEMORIAM

Tibe Buringa

*Brunssum, 7 juli 1950 + Maastricht, 8 augustus 2022

Een passie voor de Puch, de Puch vrienden en de Puch tochten. Een gewaardeerd lid van Puch en Tomos Club Tegelen en de Bokkeriders Zuid-Limburg. We gaan hem missen.

VOORJAARSRIT

Onze voorjaarsrit staat gepland op zaterdag 14 mei. We vertrekken vanuit café Schillings in Tegelen.

Vertrektijd zoals normaal 11.30 uur. Jeu opent het café om 10 uur dus vanaf dat tijdstip zijn jullie al welkom. Verras ons eens met een leuke opkomst! Koffie met vlaai zal uw deel zijn!

Hartelijke groeten  van jullie Puchvriendin Elise.

Is het een idee??

Op zoek naar een al dan niet avondvullend programma voor onze jaarlijkse feestavond struikelde Elise over een gender neutrale man die op die avond een bromfiets op een tafel zet en deze vervolgens volledig demonteert, (met uitleg uiteraard) en het moet niet veel gekker worden hem vervolgens ook weer in elkaar zet. IK ga er even gemakshalve vanuit dat er vragen gesteld mogen worden. Hoe denkt u als lid hierover, lijkt het u iets of zegt u ik wil liever bingo spelen, ik noem maar iets. Wij horen het graag.

TWEEWIELERBEURS 10 APRIL 2022

Op zondag 10 april 2022 wordt er weer eens een tweewielerbeurs gehouden in Budel. De aanvangstijd is 09.30u en de beurs duurt tot 22.00 uur. De schermafbeelding is helaas niet al te duidelijk maar op www.oldtimerbeurs.be vindt u alle benodigde informatie. Hopelijk tot dan.

Even voorstellen, Giel Creuwels hobby bakker!

Vrijwel iedereen houd er wel een hobby op na. Sommige zelfs meer dan een zoals collega Giel Creuwels. Ofschoon hij toch een echte Puch liefhebber is houd hij er nog een tweede hobby op na wat hij minstens zo gepassioneerd doet als het koesteren van zijn Puch. Giel is namelijk een zeer gedreven hobby bakker, zoals hij het zelf noemt. Regelmatig zagen we op social media(lees Facebook) weer een nieuwe of een bestaande creatie voorbij komen. Maar Giel is hier hiermee gestopt, want het gevolg was, dat enkele vrienden, nadat ze de mededeling gezien hadden aan de deur stonden om te proeven. Maar eerlijkheidshalve was het dan wel zo dat zij omgekeerd, zo nu en dan ook met een stuk vlaai voor onze deur stonden, hetgeen het dan weer leuk maakt. Giel aan het woord: Ik maak ze met allerlei soorten fruit, vers fruit, of fruit uit blik of glas. Met deksel of met riempjes en in verschillende afmetingen. Begonnen ben ik met een vlaaivorm van 23 cm. Echter was deze meteen zo lekker dat deze vlaai s’avonds al helemaal op was. Daarom heb ik me een grotere van 28 cm gekocht, nu hadden we de dag erna s’morgens bij de koffie nog een stuk vlaai. Maar omdat ik er langer plezier van wilde hebben en ook iemand anders eens wilde laten proeven heb ik me een vlaaivorm gekocht van 30 cm. Tja en uiteindelijk bak ik nu meestal de vlaai in de grootste thans beschikbare vlaaivorm van 31 cm. De fruitvlaaien vind ik zelf en ook mijn partner alsmede de buren, allemaal even lekker. Maar bv. een vlaai van verse zelf geplukte pruimen is toch net weer iets lekkerder. En dan komt op de eerste plaats toch wel de rijstevlaai ! Deze hobby beoefen ik met plezier mede door het feit dat je na enkele uren bakken een lekkere vlaai op tafel kunt zetten. De laatste foto die erbij zit staat is een vlaai met ????, de foto is genomen 1 uur nadat hij klaar was. Dat is wat ik bedoel. Er staat geen foto bij met erop gespoten slagroom en dat komt mede doordat ikzelf het vet van de slagroom niet kan verdragen, vanwege spijsverteringsproblemen. Maar iemand die dat wel goed kan verdragen kan het er zelf natuurlijk uit een spuitbus of vers erbij doen. Mijn recepten, heb ik zelf van internet afgehaald en uit diverse bakboeken. Van elke schrijver het beste bij elkaar gedaan en zelf a.d.h.hiervan een eigen recept geschreven. Dat geldt met name ook voor het recept van een rijstevlaai die eigenlijk nog nooit mislukt is en als je het eenmaal kent heel makkelijk te bakken is. Een bijkomend voordeel is tevens het prijskaartje, hier bij de bakker betaal je ca. € 12,00 voor een “gewone” vlaai dus zonder slagroom. En wanneer ik zelf een vlaai bak kom ik wanneer ik gas en stroom mee moet tellen hooguit op een prijs van € 4,00. Maar ja dan tel ik geen arbeidsloon natuurlijk. Je zult begrijpen dat ik de recepten niet zomaar wil mee sturen, ze zijn niet geheim, maar toch wel enigszins privé, vind ik. Het bestuur heeft intussen een wedstrijd vlaaien raden uitgeschreven zodat iedereen zijn kennis van de Limburgse vlaai kan testen. Een leuk initiatief waar ik graag mijn medewerking aan verleend heb.

Bromfietsbeurs in Mierlo